DrivkraftAktuelt

Vellykket vekstskaperseminar i Bergen

Bergen Næringsråd, Nordea og EY samlet onsdag 14. februar ca. 100 deltakere til vekstskaperseminar. Etter en vellykket møteserie i 2017, bestemte EY i samarbeid med Bergen Næringsråd og Nordea for å fortsette suksessen i 2018. Første vekstskaper-seminar samlet ca. 100 deltakere og var en stor suksess.

 

På seminaret fikk de fremmøtte høre historien til Herman Friele, som fortalte om da han overtok familiebedriften som 35-åring og senere gjorde Kaffehuset Friele til landets største kaffebrenneri. Vi fikk også høre hvorfor han valgte å selge familiebedriften til en europeisk kaffegigant i 2013. Roger Holthe Olsen og Øyvind Eriksen fortalte om sin Bergensbedrift Dyrekassen, som leverer fôr og andre produkter til kjæledyr over hele landet. Selskapet har på kort tid mangedoblet omsetningen og har for 2018 som mål å ta en dominerende digital posisjon i Norge. Hilde Indresøvde fra Nyskapingsparken Inkubator fortalte om en Nyskapingspark, som over ti år har bidratt til å utvikle fremtidens bedrifter og arbeidsplasser i Bergen. 2017 ble et rekordår med mer enn 350 vurderte ideer og over 100 medlemsbedrifter.

På seminaret fikk vi også høre fra tre av seks gründere som vil følge oss gjennom årets fire vekstskaperseminarer. Arild Sæle fra ScanReach fortalte om sensorer som selskapet har utviklet og som kan bli livreddende i nødsituasjoner til havs. Kristin Lerfald Grostad fra Swancy fortalte om deres nyutviklede app for bytting av klær som etter planen skal lanseres til våren og til sist fikk vi høre Erik Hellestøl (CFO) som i lag med Gudmundur Ebenezer (daglig leder og gründer) drømmer om å gjøre Lifekeys til Nordens ledende leverandør av digitale verktøy innen psykisk helse. Vi gleder oss til å høre mer fra Arild, Kristin og Gudmundur i kommende seminarer.

EY vil rette en stor takk til Bergen Næringsråd og Nordea for det gode samarbeidet, samt alle vekstskapere nevnt over for deres bidrag i dette første vekstskaperseminaret for året.

 Hold deg oppdatert på www.bergen-chamber.no for neste vekstskaperseminarer.