DrivkraftAktuelt

Årets vekstskaper: Hans-Petter Mellerud i Zalaris ble EY Entrepreneur Of The Year 2017

Hans-Petter Mellerud i Zalaris ASA gikk helt til topps i EY Entrepreneur Of The Year under tirsdagens nasjonale finale i Oslo. Zalaris er børsnotert, har vokst jevnt og trutt både i Norge og internasjonalt og har nå totalt 800 ansatte og en forventet omsetning nær 730 MNOK i 2017. For det fikk de en velfortjent hyllest i det som er verdens største vekstskaperprogram.

Mellerud og Zalaris leverer outsourcing av lønns- og personaladministrative tjenester og konsulenttjenester innen bl.a. lønns- og personalsystemer og etablering av servicesentre. De har utviklet seg til en betydelig aktør i sitt marked.

Den uavhengige juryen berømmer Hans-Petter Mellerud og Zalaris for sin oppfinnsomhet og kundeorientering: «Vinneren har gjennom personlig engasjement og strategiske beslutninger etablert et innovativt konsern med bred internasjonal tilstedeværelse. Vinneren har vist god evne til å være i forkant av teknologien, se muligheter der andre ser hindre og har lykkes med å etablere en nyskapende og kundefokusert virksomhet.»

Rådgivnings- og revisjonsselskapet EY (tidl. Ernst & Young) arrangerer Entrepreneur Of The Year i 50 land, og i år her i landet med Microsoft Norge som samarbeidspartner på digital transformasjon.

Under den nasjonale finalen ble det kåret vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester. Brødrene Lindbak vant kategorien Handel, Steinar Tragethon i Hallingplast vant i kategorien Industri og Oslo-baserte Hans-Petter Mellerud i Zalaris ASA vant først prisen i kategorien Tjenester før han mottok statuetten som viser at han er EY Entrepreneur Of The Year 2017.

På arrangementet tirsdag kveld ble også årets YOUNG Entrepreneur Of The Year kåret; beste vekstskaper under 35 år som har utmerket seg gjennom etablering av nyskapende virksomhet, eller som gjennom sitt virke har utmerket seg for godt lederskap. Denne prisen gikk til gründerne bak selskapet Cutters; Andreas Oddvar Kamøy og Kristian Hauge Solheim.

Det var fjorårsvinnerne Jørgen Evensen og Peter Sandrup fra BetonmastHæhre som sammen med EYs Nordensjef Erik Mamelund overrakte hovedprisen til Hans-Petter Mellerud under festforestillingen på Posthallen i Oslo tirsdag. Som vinner av den norske kåringen går han nå videre som Norges representant i den internasjonale finalen. Vinnerne fra tilsvarende kåringer i omkring 50 land møtes i Monaco neste sommer.

– Norge har mange dyktige entreprenører og vekstskapere. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å gi disse en oppmerksomhet de fortjener, sier Terje Andersen, ansvarlig for programmet i Norge.

Den uavhengige næringslivsjuryen som plukket ut vinnerne i EY Entrepreneur Of The Year var Åse Aulie Michelet (leder), Harald Tyrdal, Hege Skryseth, Trond Solberg og Harald Norvik. Arrangementet ble ledet av Jenny Skavlan.