DrivkraftAktuelt

Aronsen og Monsen fra Saltdalsbygg til nasjonal vekstskaperfinale

Per Aronsen og Ole Monsen fra Saltdalsbygg ble av en uavhengig næringslivsjury utpekt som Nord-Norges kandidater til den norske finalen i EY Entrepreneur Of The Year, verdens største vekstskaperprogram.

De som var nominert til kåringen i Bodø:
Gunnar Hugo Johansen fra Gunvald Johansen Holding i Bodø, Håvard Olsen, Gjermund Olsen og Alf Gøran Knutsen fra Kvarøy Fiskeoppdrett på Indre Kvarøy, Elisabeth Balteskard, Arne Balteskard og Søren Nikolai Balteskard fra Northern Lights Salmon i Grovfjord ved Harstad, Rune Madsen fra Roald Madsen i Tromsø, Per Aronsen og Ole Monsen fra Saltdalsbygg i Røkland (Saltdal), Geir Wenberg fra Salten Aqua på Fauske, Ørjan Magnussen fra Thore Magnussen & Sønn, Bøstad i Lofoten.

Den uavhengige juryen som bestemmer hvem som går videre til den nasjonal finalen består av Åse Aulie Michelet, Hege Skryseth, Harald Tyrdal, Trond Solberg og Harald Norvik.
– Vi ønsker å fremheve og inspirere personer som utstyrt med en forretningsidé satser kapital og karriere på å skape varige verdier og arbeidsplasser hele samfunnet har nytte av. Den uavhengige juryen arbeider i disse dager for å vurdere årets kandidater, sier Snorri Sverrisson Rasch, lokalt ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year.

For å kvalifisere for EY Entrepreneur Of The Year må vekstskaperens selskap ha minimum 20 ansatte, 20 mill. kr i omsetning og 20 prosent vekst siste to år.
Saltdalsbygg AS ble startet i 2007, som en videreføring av bedriften Rusånes. I 2000 tok Aronsen og Monsen over ledelsen av bedriften. De har lang erfaring vedrørende utvikling av egne selskaper slik som Pedago, Boccaccio, Sommarøy Hotell og Scandic Hotell Tromsø. Vektskapernes tomteinvesteringer har gitt god avkastning. De driver effektivt og ressursbesparende ved å utnytte avansert teknologi og har vært flinke til å ta vare på ansatte og gi dem rom og mulighet til å utvikle seg. Blant annet er mye av det fysiske arbeidet automatisert slik at ansatte heller kan tenke ut best mulig løsninger for arbeidet. De mener at ansatte som er på stedet kan ta de beste beslutninger og finne best løsning for den spesifikke oppgaven. Saltdalsbygg har 187 ansatte og omsatte i 2016 for 546 MNOK. Veksten siste to år var på 86 prosent. Johan H. Andresen-eide Mestergruppen har i år kjøpt 75 prosent av aksjene i Saltdalsbygg. Vekstskaperne beholder de resterende 25 prosent etter salget.

Vil løfte frem hverdagsheltene
– Dette er sekstende året på rad vi kårer den aller beste vekstskaperen. Norge trenger innovatører som dette for å skape et levedyktig og lønnsomt arbeidsliv. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å løfte frem disse hverdagsheltene, som ofte legger inn usedvanlig mye arbeid for å skape usedvanlige resultater, sier Sverrisson Rasch.

Den nasjonale vinneren representerer Norge på den internasjonale finalen i Monaco sommeren 2018. Dette er en stor inspirasjonssamling for de fremste vekstskaperne fra 60 nasjoner verden over.