DrivkraftAktuelt

Lederne hos Naboen til nasjonal finale i entreprenørskap

Nina Aasland og Olav Gilje Aasland fra Naboen går videre fra Rogalands-kåringen til den nasjonale finalen av verdens største vekstskaperprogram, EY Entrepreneur Of The Year.

EY kårer hvert år Norges fremste vekstskaper. I oktober gjennomføres seks regionale arrangementer og fra hele landet går til sammen 12 kandidater videre til den nasjonale finalen i Oslo der landets fremste vekstskapere skal kåres tirsdag 28. november.

Etter EYs kartlegging av årets i alt 206 aktuelle kandidater i Rogaland ble lederne for seks selskaper utvalgt til til regionskåringen, som fant sted på Bølgen & Moi, Norsk Oljemuseum i Stavanger tirsdag kveld. Det ble altså ekteparet Aasland fra Naboen AS som går videre derfra til nasjonal finale.

De øvrige nominerte i Rogaland var Carl Lasse Hermansson fra Ridge og Dag Øyvind Meling fra Roxel, begge Stavanger. Fra Sandnes: Sjur Svaboe fra Biolink Group, Olaf Ingebrigt Ellingsen fra ScanWell og Amund Nylund fra Sola Bobil.

Som en hovedregel må et selskap tilfredsstille «3×20» for å kvalifisere; 20 mill. kr i omsetning, 20 ansatte og 20 prosent vekst siste to år. Den uavhengige juryen som bestemmer hvem som går videre fra regionskåringene består av Åse Aulie Michelet, Hege Skryseth, Harald Tyrdal, Trond Solberg og Harald Norvik.

Naboen: Nina og Olav Aasland er ekteparet som sammen har bygget opp et selskap basert på utleie av maskiner. De har bygget opp en unik bedrift som driver med utleie av alt av maskiner og «duppeditter». Nina tok rollen som adm.direktør, og i en mannstung bransje er hun virkelig en foregangskvinne og rollemodell. Hun er populær, uredd og usnobbete overfor kundene. Mannen Olav er styreleder og forretningsutvikler. De har sammen bygget en solid bedriftskultur basert på å gjøre hverandre gode. Naboen har vært en god nabo for alle.

Inspirasjonen til selskapet fikk de på en tur til USA. Utleiemarkedet, både privat og for bedrifter, var stort «over there», men slik var det ikke i Norge. Naboen Utleie AS startet i 1996. Senere har selskapet vokst seg stort og solid over hele Norge. Konseptet er enkelt – like lett som å låne hos naboen i gata. Du leier utstyr av Naboen i stedet for å kjøpe utstyret dyrt selv. Etter å ha startet forsiktig i privatmarkedet, tok bedriftsmarkedet helt av, og i dag er bare 2-3 % av selskapets omsetning knyttet til privatmarkedet. Naboen er i dag blant de fem største utleieaktørene i Norge, på tross av at de konkurrerer mot industrikjemper. Naboen har 100 ansatte og omsatte i fjor for 224 MNOK.

– Vi ønsker å fremheve og inspirere personer som utstyrt med en forretningsidé satser kapital og karriere på å skape varige verdier og arbeidsplasser hele samfunnet har nytte av, sier Stig Tore Strand, lokalt ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year.
– Dette er sekstende året på rad vi kårer våre fremste vekstskapere. Norge trenger innovatører som dette for å skape et levedyktig og lønnsomt arbeidsliv. Med EY Enepreneur Of The Year ønsker vi å løfte frem disse hverdagsheltene, som ofte legger inn usedvanlig mye arbeid for å skape usedvanlige resultater, sier Strand.

Kontakt:
Stig Tore Strand, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year i Rogaland, mobil +47 979 50 707
Ole Kristian Lunde, pressesjef, mobil: +47 916 69 000